Babak Najafi följer upp Snabba cash

Uppföljaren till Snabba Cash regisseras av guldbaggebelönade Babak Najafi och rollbesättningen börjar på Facebook.

I dagarna startar rollsättningsarbetet för uppföljaren till en av förra årets stora biosuccéer, ”Snabba cash”, och det kommer att ske på filmens Facebook-sida. Regissör till den nya filmen blir prisbelönta talangen Babak Najafi, bland annat känd för sin guldbaggebelönade regidebut ”Sebbe”. Inspelningarna startar i augusti.

Producent Fredrik Wikström om regivalet och ambitionerna för uppföljaren:
”Den här filmen kommer bli både hårdare och intensivare än den första och vårt mål är att den ska höja ribban för svenska thrillers internationellt. Jag är övertygad om att Babak Najafi kommer ta världen med storm, precis som Daniél Espinosa gjorde med första filmen”, säger han.

”Min dröm är att göra en film som ska stå på egna ben, en berättelse som får publiken att uppleva nya saker i en redan introducerad värld säger Babak Najafi. Och casting på Facebook är spännande för det är inte alltid erfarenhet som räknas. Alla har något att berätta”, säger en förväntansfull Babak Najafi inför castingprocessen.

Uppföljaren är baserad på Jens Lapidus succéböcker ”Snabba cash” och ”Aldrig fucka upp”.

Snabba cash hade premiär i januari 2010 och blev årets mest framgångsrika svenska film med över 620 000 biobesökare. Filmen har blivit hyllad av både svensk och internationell press, blev belönad med tre guldbaggar och såld till över 30 länder. En amerikansk re-make är nu under utveckling.

En kommentar till “Babak Najafi följer upp Snabba cash”

Tjena hur kan man få kontakt med er för att kunna komma på en provtagning?

Kommentarer är avstängda på äldre poster.