Arnold Schwarzenegger under Zerokonferansen i november 2011. Foto: Eirik Helland Urke/Zero Emission Resource Organisation/flickr (CC BY 2.0)

Schwarzenegger, Stallone och Håfström

#kultur

Spike Lees Absolut Vodka-annons. Länk till en större version finns längst ned på sidan.

Absolut Vodka och filmregissören Spike Lee har rört upp känslor i Brooklyn. Lee har hjälpt till att marknadsföra den populära spritdrycken i ett område hårt drabbat av fattigdom och alkoholism.

 
Jerry Seinfeld och Julia Louis Dreyfuss på Emmy-galan 1997. Foto: Alan Light/flickr

Ekonomi enligt Seinfeld

Vem har sagt att ekonomi måste vara tråkigt? Professor Linda S. Ghent har startat ett projekt där hon förklarar krångliga ekonomiska begrepp med hjälp av klipp från tv-serien Seinfeld.

Kommentera här!

Läs mer hos
 
 

Tidningen Entertainment Weekly bjuder på återföreningar av skådespelarna från klassiska filmer som ”Sagan om ringen” och ”Tillbaka till framtiden” i sitt senaste nummer. Här kan du se hur det gick.

Sagan om ringen
httpvh://www.youtube.com/watch?v=MRYur5SZ8E4
Tillbaka till framtiden
httpvh://www.youtube.com/watch?v=VnqfnaKEaio
Pretty in pink
httpvh://www.youtube.com/watch?v=H9cRf3UGopc

Entertainment Weekly har även återförenat stjärnorna från några klassiska TV-serier. Se mer på TVPimp.

Mer om återföreningarna hittar du på EW.com

 
 

Nu svarar Kazakhstan på ”Borat” med en egen film. Borats bror ska visa Kazakhstan från sin bästa sida, för att bättra på landets rykte.

Det var fyra år sedan Sacha Baron Cohens film hade premiär, men först nu kommer Kazakhstans svar. ”My brother, Borat” ska återupprätta det dåliga rykte den amerikanska filmen gav landet.

”Vårt mål är att visa det riktiga Kazakhstan”, säger regissören Erkin Rakishev

Således har man vänt på steken och låter en amerikansk journalist besöka Kazakhstan. Journalisten tas på en rundvisning i landet av Borats bror Bilo.

Kan bli fler filmer

Regissören är inte oroad för att filmbolaget bakom ”Borat” ska stämma honom. Snarare hoppas han på det, för att på så sätt vinna publicitet för sin egen film.

”Hollywood, Twentieth Century Fox och Borat – jag kommer att äta dem levande”, dundrar regissören och utfärdar en varning:

”Det kan bli ännu fler filmer om Borat. Han har en stor, galen familj.” [Via Gawker.TV]

httpvh://www.youtube.com/watch?v=h3RF6q9GDkU

 
 

Den första officiella teasern för Greg Mottolas ”Paul” är här. Filmen är den av många hett efterlängtade uppföljaren till ”Adventureland”. I rollerna ser vi bland andra Simon Pegg, Nick Frost, Jason Bateman och Kristen Wiig. Seth Rogen gör rösten till rymdvarelsen Paul. Svensk premiär får vi vänta på tills 8 juli 2011...

 
  • 1
  • 2
 
Film.nu