Arnold Schwarzenegger under Zerokonferansen i november 2011. Foto: Eirik Helland Urke/Zero Emission Resource Organisation/flickr (CC BY 2.0)

Schwarzenegger, Stallone och Håfström

#streaming

Idag är det premiär för Film2home:s nya sajt. Vår recensent Magnus Blomdahl tipsar om tre favoritfilmer – som du kan hyra för 1 krona idag och imorgon.

På den nya sajten visas, exklusivt och gratis, filmen om streetdansgruppen Bounce – ”Bounce Live”.

Film2home hittar du här, och Magnus filmtips finns på denna sida. Filmerna kan du se direkt i din Mac eller PC.

 

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev? Du som prenumererar får en gång i veckan våra senaste filmrecensioner och nyheter till din mail. Som bonus blir du bjuden på film!

I veckans nyhetsbrev bjuder film2home alla prenumeranter på filmen ”Shutter Island” i helgen. Thrillern, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, ser du bekvämt hemma i vardagsrummet – eller varför inte i sängen – på din Mac eller PC. Skynda dig att prenumerera, så missar du inte koden.

 
Blockbuster, snart ett minne blott? (bilden är beskuren). Foto: TheTruthAbout.../flickr

Ryktet säger att den hårt sargade amerikanska filmuthyrarjätten Blockbuster kan vara på väg mot konkurs redan nästa månad.

Affärerna har inte varit de bästa för Blockbuster. Under förra året tvingades man stänga cirka 1 000 av sina filialer runt om i USA.
Nu ryktas det bland höjdarna inom filmindustrin att konkursen är nära. Möten ska ha hållits förra veckan med sex av de stora filmbolagen, där Blockbuster informerat dem att man snart är bankrutt.

En eventuell konkurs betyder antagligen inte slutet för hela kedjan. Troligen bommar man igen runt 500 av de mindre lönsamma butikerna, kvar efter rekonstruktionen blir strax under 3 000 enheter, enligt Gizmodo.

Så synd om Blockbuster är det dock inte, man har i mångt och mycket sig själv att skylla för situationen man hamnat i. Kedjan, och de filmbolagsjättarna, kunde ha hoppat på internet-tåget för länge sedan. Om man hade erbjudit fungerande, och rimligt prissatta, streaming- och nerladdningstjänster för några år sedan hade man troligen bitit den illegala fildelningen rejält i svansen.

 
 
Film.nu